Ambassade en Consulaten van België in Frankrijk
Home Consulaire diensten Diversen Legalisaties en voor eensluidend verklaarde kopieën - Parijs

Legalisaties en voor eensluidend verklaarde kopieën - Parijs

Frankrijk en België zijn verbonden het Verdrag van Brussel (25 mei 1987) betreffende de afschaffing van de legalisatie van akten in de Lidstaten van de Europese Gemeenschappen. Publieke aktes afgegeven door de Franse overheid of een Franse instantie moeten niet gelegaliseerd worden om gebruikt te worden in België.

Indien het aktes betreft komende van een ander land dan Frankrijk, raden wij u aan om de website van het FOD Buitenlandse Zaken te consulteren om te weten welke procedure u dient te volgen:

We trekken ook uw aandacht op het feit dat zowel in België als in Frankrijk de aflevering van voor eensluidend verklaarde kopieën grotendeels is afgeschaft. Vaak volstaat een simpele fotokopie van goede kwaliteit.

Indien er toch een voor eensluidend verklaarde kopie nodig is, kan een consulaat-generaal of een consulaat geen documenten voor eensluidend verklaren indien deze niet in eerste instantie door hun diensten werd afgegeven. U dient zich altijd te wenden tot de administratie, organisme, bedrijf, school die het originele document heeft afgegeven om een voor eensluidend verklaarde kopie te bekomen.