Ambassade en Consulaten van België in Frankrijk
Home Newsroom Lokaal Nieuws

Lokaal Nieuws

28 apr
Zoals u misschien al vernam via de pers, lanceerde de Kanselarij van de Eerste Minister, op 18.04.2017 een nieuwe campagne onder de naam ‘eigenzinnig fenomenaal’ (autrement phénoménale, einzartig phänomenal, uniquely phenomenal). Deze grootse communicatiecampagne wil België positief in de schijnwerper plaatsen, zowel in België als in het buitenland. De campagne is opgebouwd rond 99 goede redenen om België te bezoeken of om er te investeren.
21 nov
Zoals elk jaar worden er overal in Frankrijk herdenkingsplechtigheden georganiseerd ter nagedachtenis van de wapenstilstand van 11 november 1918. In het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog hebben verscheidene leden er voor gezorgd dat België waardig vertegenwoordigd werd bij deze bijzondere gelegenheid.
24 okt
Op 7 oktober 2016 in het Nationaal Hoger Conservatorium van Muziek in Parijs wordt de pianiste Eliane Reyes benoemd tot Ridder van de Orde van Kunsten en Letteren.
03 okt
De Belgische styliste Annemie Verbeke stelt haar zomercollectie 2017 voor op de Residentie van de Ambassadeur van het Koninkrijk België in het kader van de Parijse Fashion Week.
03 okt
Op 29 september werd in Brussel een akkoord ondertekend tussen het "Centre Pompidou" te Parijs en de Regio Brussel voor de creatie van een nieuwe plaats gedediceerd aan moderne en hedendaagse kunst alsook aan de architectuur in 2020 te Brussel.
23 sep
Deze morgen is Zijne Excellentie Dhr. Ambasssadeur Vincent Mertens de Wilmars geïnterviewd door France Info. Hieronder een link naar het artikel en een audio fragment (in het Frans).
22 sep
In september krijgt Parijs een Belgisch kleurtje met de openingen van de tentoonstellingen over Magritte, een surrealistische Belgische schilder, in het Centre Pompidou (van 21 september 2016 tot 23 januari 2017) en over Hergé, een Belgische schrijver van stripverhalen, in het Grand Palais (van 28 september 2016 tot 15 januari 2017).