Ambassade en Consulaten van België in Frankrijk
Home Nieuws De Ambassade van België in Frankrijk mobiliseert zich om 11 november te herdenken

De Ambassade van België in Frankrijk mobiliseert zich om 11 november te herdenken

Datum: 
21 november 2016

Zoals elk jaar worden er overal in Frankrijk herdenkingsplechtigheden georganiseerd ter nagedachtenis van de wapenstilstand van 11 november 1918. In het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog hebben verscheidene leden er voor gezorgd dat België waardig vertegenwoordigd werd bij deze bijzondere gelegenheid.

Zo nam de Ambassadeur van België, Vincent Mertens de Wilmars, deel aan de nationale herdenking bij de Arc de Triomphe in Parijs waar de President van de Franse Republiek, François Hollande, de eeuwige vlam aanwakkerde en even stil stond bij het graf van de onbekende soldaat.

Ministerraad Evert Maréchal begaf zich naar het bekende Parijse kerkhof Père Lachaise waar hij België vertegenwoordigde bij de jaarlijkse herdenkingsceremonie.

Terwijl het volkslied weerklonk, legde hij een krans neer bij het monument van de in Frankrijk gesneuvelde Belgische soldaten

Raad Charly Poppe reisde tot Mortain, een stadje in het departement la Manche, waar een bijzondere hommage gebracht werd aan de Belgische soldaten die gesneuveld zijn in de Abbaye Blanche, een gebouw dat tijdens de Grote Oorlog omgetoverd werd tot een Belgisch militair ziekenhuis. Hij gaf een toespraak tijdens de plechtige inhuldiging, op het stadskerkhof, van een stele en een herdenkingsmuur met bronzen platen van de soldaten omgekomen in Mortain.