Ambassade en Consulaten van België in Frankrijk
Home Nieuws Twee exposities van grote Belgische namen openen in Parijs

Twee exposities van grote Belgische namen openen in Parijs

Datum: 
22 september 2016

 

In september krijgt Parijs een Belgisch kleurtje met de openingen van de tentoonstellingen over Magritte, een surrealistische Belgische schilder, in het Centre Pompidou (van 21 september 2016 tot 23 januari 2017) en over Hergé, een Belgische schrijver van stripverhalen, in het Grand Palais (van 28 september 2016 tot 15 januari 2017).

René Magritte, geboren in 1898, evolueert van het impressionisme naar het surrealisme na zijn ontmoeting met surrealistische schilders in Brussel en Parijs. Onder zijn bekendste werken: "La Trahison des Images", "Les Amants" et "L'Empire des lumières". Deze tentoonstelling is samengesteld door Didier Ottinger en laat ons Magritte ontdekken door middel van 5 terugkerende figuren in zijn werken: het vuur, de schaduw, de gordijnen, de woorden en het gesplitste lichaam.

Hergé, geboren als George Remi in 1907, vaak beschouwd als "de vader van de Europese strip" is de bedenker van Kuifje en Kwik & Flupke. Deze tentoonstelling is samengesteld door Jérôme Neutre en is georganiseerd in samenwerking met het Hergé museum in Louvain-la-Neuve.